• ...një vend ku ndërthuret magjishëm kultura, tradita dhe natyra!

  Kalaja e Petrelës

 • Ju bejme me dije se jemi te hapur nga ora 10:00-22:00, ne rast rezervimi orari ndryshon

 • Health Food Restaurant

  Eating organic isn't a trend, it's a return to tradition

  broken image

  Bio is always a trend.

  Zogj fshati te rritur ne tokat e Taganit ne Petrele

 • Rreth nesh

  Kalaja e Petrelës është një ambjent fantastik me një histori 600 vjecare në një zonë me histori shekullore. Është zonë që vecohet me kultivimin e vajit të ullirit. Pamja mahnitëse e kryeqytetit dhe rrethinave të jep një emocion tepër të vecantë. Qetësia dhe ajri pastër që të ofron ky ambjent i cili rrethohet me gjelbërim. Gatimet Tradicionale të gatuara me produkte Bio është ajo cka ja shton vlerat dhe më teper këtij vendi. Tek ne do te gjeni qetesine e garantuar dhe ushqimin e shijshem e te shendetshem. Ushqime tradicionale te gatuara me shume dashuri. Kalaja e Petreles gjendet ne rrugen e Petreles, ku qetesia, ushqimi i mire dhe mikpritja nuk do tju mungojne.

 • Objekti më interesant Kalaja mesjetare, e ngritur në një kodër shkëmbore, e cila ka qënë nën komandën e Mamica Kastriotit, motra e Skenderbeut. Ndërtimi i Kalasë së Petrelës daton ne shekullin 4 p.e.s nga Justiniani i I, mbi një kodër 420 m të lartë. Ajo është një nga kështjellat e para me sistem mbrojtës të Bizantit. Petrela dhe banorët e saj ishin pjesë e fisit të Taulantëve. Për herë të parë, ky vend thirret Petrela nga Ana Kamena në shekullin e 11.

 • Connect With Us

  broken image
  Email
  +355 68 231 8333
  Phone
 • Got Questions?

  We've Got Answers.

  Kalaja e Petreles
  Monday-Sunday 10:00 - 22:00
  (For events, timetable change)
  +355 68 231 8333